Verbouw en onderwijsvernieuwing basisschool , Hasselt

Deze jaren 70 basisschool is door een aantal ingrepen weer helemaal up-to-date gemaakt.

Het schoolgebouw heeft nooit een centraal hart gekregen, nu hebben we dat door een eenvoudige ingreep wel gemaakt.
Door een ruimte in de oksel van het bestaande gebouw te maken met een kleine verhoging voor daglicht en ruimte is een hele mooie centrale hal gecreeerd. Het oude speellokaal is nu door een grote schuifwand te combineren met deze hal. In de hal is ook de kinderkookkeuken waar kinderen leren lekkere echte tomatensoep te maken!

Ik heb de lange gangen doorbroken, lokalen open gemaakt met dubbele deuren en extra ruimten toegevoegd waardoor er een school met leerpleinen, met kleine stille ruimten en open klaslokalen is ontstaan.

De school kan techniek geven in een lokaal midden in het gebouw waar iedereen in kan kijken en met grote schuifdeuren naar de centrale hal.

De entree van de school is vrij ver op het schoolplein gelegen, daarom heb ik een opvallend organisch object bedacht dat de entree markeert en de school echt karakter geeft. Het lijkt een olifant die met een stevige poot het schoolplein opstapt. Je kunt eronderdoor lopen en de ronde vorm met paarse kleur geeft een heel eigen sfeer aan de nieuwe school.

Hierdoor is de school herkenbaar geworden en straalt vrolijkheid en optimisme uit.

Ik heb dit ontwerp in 2010 gemaakt voor Jorissen Simonetti architecten.

 

0407201145404072011454