restaurant, verpleeghuis

De eerste ontwerpen en de start van het ontwerpfase is door Martijn Linde van Linde Architectuur uitgevoerd. Na de eerste ontwerpfase is het plan uitgewerkt door diverse andere architecten.

Buitengewoon Zorgzaam is een initiatief van en voor de bewoners van Amersfoort-Vathorst.
Een plek met huisvesting voor twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum met dagelijkse openstelling en beschikbaarheid van diensten en vrijwilligers voor de hele wijk!

Buitengewoon Zorgzaam biedt, gezamenlijk en afzonderlijk, een plaats waar leven, groeien en geloven elkaar ontmoeten en versterken.

De kavel voor het project is gelegen in het winkelcentrum van Vathorst. Op loopafstand van het station van Vathorst en centraal in de wijk. De kavel heeft een oppervlakte van circa 4.000 vierkante meter en goede parkeervoorzieningen.
De gebruikers en initiatiefnemers hopen in tweede helft van 2013 te kunnen starten met de bouw van dit project.

De ontwerpselectie is gewonnen op basis van het vermogen uitstekend in te leven in de zorgvraag van Accolade zorggroep en Sprank. Ook is een duidelijke visie voor het kerkgebouw met een liturgisch centrum en de kinderopvang met een eigen gebouw in een gebouw. Het geheel is zo klaar om een ontmoetingsplek voor de buurt te worden. Daarvoor is ook een restaurant voorzien.
Zo is een zeer dynamisch en open plan ontworpen waar efficient zorg geleverd kan worden in goede huiselijke setting. Tegelijkertijd is er de dynamiek van het geheel met mogelijkheden van interactie, zonder storend te worden.

Iedere gebruiker is zeer tevreden en het ontwerp is nu ook gerealiseerd.

Initiatiefnemers (ontwikkelaars) zijn Buitengewoon Vastgoed en Carebeek in samenwerking met Accolade Zorggroep, Sprank, Gereformeerde kerk Vathorst (GKV) en Kindercentrum Bzzzonder.

vathorst7vathorst7