Nieuwbouw basisschool de Banier, Zwartemeer

Voor deze kleine basisschool heb ik een nieuwe school ontworpen. De wens was om een open en heldere plattegrond te maken met duidelijke plekken en overzichtelijke ruimten.

Ik ben geinspireerd door de ruime lokatie met de vele bomen. Daarom heb ik een soort houten dak gemaakt dat op kolommen rust, een enkele boom is blijven staan als herinnering…
De lokale rode baksteen is de basis voor de buitengevel, met een mooie gekleurde “Banier” als herkenningsteken naast de entree.

Ik heb een centraal hart gemaakt waar alle bouwen omheen liggen. De onderbouw en middenbouw op de begane grond, de bovenbouw op de verdieping. In de hal is ook de kookkeuken en het speellokaal.

Door de hoogte ontstaat een geweldig mooie ruime hal. Ik heb daar een houten doorgezaagde  'boomstam' ingelegd. op het dak hiervan is het leerplein voor de bovenbouw.

Kinderen, leerkrachten en omwonenden zijn unaniem enthousiast over dit ontwerp dat ik in 2011 gemaakt heb voor Jorissen Simonetti architecten.

5249ba86c912e-png5249ba86c912e-png