MFC Wonen, zorg, commerciele ruimte, Spijkenisse

“Combinatie van intensief zorg- en woonprogramma resulteert in levendige plek.”

De Zomertuinen bestaat uit een complex met een gescheiden woon- en zorggedeelte. Het zorggedeelte biedt plaats aan diverse zorginstellingen en diensten, zoals een verpleeghuis met 93 zorgappartementen, artsenpraktijken, opleidingsruimte, ouder- en kindzorg, logopedie, verloskunde, thuiszorg, fysiotherapie, fitnessruimte, vergaderruimten en een restaurant.Het ontwerp, wat ik gemaakt heb voor Woonbron Kristal bij Jorissen Simonetti architecten, valt op door de vijf woonvleugels (vingers) van het verpleeghuis en de tweelaagse woningbouw met 30 driekamerappartementen bovenop het dak van het zorggedeelte.

De combinatie van zorg en commercieel vastgoed met de nodige voorzieningen resulteert in een levendig en leefbaar woon-zorg gebied met een directe meerwaarde voor de omliggende wijken.

De inrichting van de 1,6 ha grote locatie en de aanleg van parkeerplaatsen, wegen, tuinen en watergangen zijn onderdeel van het project. De bijzondere kwaliteit van het binnengebied draagt in hoge mate bij aan het succes van dit project.

Organische vormen, symmetrie, dynamiek en beweging vormen samen een heldere compositie. Het geheel krijgt een eigen karakter en sfeer door de openheid van groen, water en uitzicht van het gebied maximaal te benutten.

Het project kent een innovatieve warmtepompinstallatie waarmee warmte en koeling in het gebouw wordt verzorgd.

Dit ontwerp heb ik gemaakt in 2005-2006 voor Jorissen Simonetti architecten

03135-103135-1