Hospice, Nunspeet

De rust van de natuur en de levenskracht van de bomen hebben mij geinspireerd tot dit ontwerp.

Bomen die een jaarlijkse cyclus maken van leven naar dood dan weer opnieuw leven, troostvol en een vingerwijzing hoe het levenseinde beleefd mag worden.

Ik heb een rustieke villa gemaakt met een sterke verticale geleding, natuurlijke materialen en een verbindende horizontale lijn.
De entree gaat geleidelijk naar binnen, eerst onder een overstek en dan door de ruwe muur naar de vriendelijke zachte binnenkant.

Gefilterd licht valt door de lamellen de kamers in, de stilteruimte achter het gebouw is met de geheime tuin een plek om te mediteren, stil te zijn en van de natuur te genieten.
Onder de driestammen beuk is de plek voor ontmoeting en gesprek.

1310462972-resized1310462972-resized